[pic=5_1282512312.jpg][pic=5_1282512280.jpg]VC Herentals ontving voor de laatste oefengalop vierde provincialer Wechelderzande. De thuisploeg moest het nog stellen zonder D’Huyvetter en Van Brantegem, Heylen begon na enkele weken blessureleed opnieuw op de bank. Speelde de ploeg tegen vierdenationaler Everbeur nog fris en dartel, dan verliep het tegen “Wechel” een pak stroever. De toeschouwers moesten meer dan twintig minuten wachten op enig doelgevaar. Hassounfi maakte voor zichzelf de weg knap vrij met een haakbeweging maar de voorzet voor Pauwels was net enkele millimeters te hoog. Nog geen minuut later legde Verbert de bal panklaar voor Benijts die staalhard op de bezoekende goalie besloot. Doelman Aerts was even later opnieuw bij de pinken wanneer Verbert de bal aannam en in één tijd op doel besloot. De bezoekers die tot op het halfuur niet in het spel voorkwamen gaven een eerste verwittiging via een poging van Stappaerts waar Van Den Schoor niet de minste moeite mee kende. Een minuut later echter klom Wechelderzande toch op voorsprong. Van De Pol rondde knap af en Herentals was meteen op achtervolgen aangewezen. Dit was meteen het sein voor de thuisploeg om een tandje bij te steken. Benijts centerde de bal maar Pauwels besloot aan de tweede paal hoog over. De dekselse doelman Aerts voorkwam om miraculeuze wijze dat Verbert nog voor de pauze de bordjes in evenwicht hing en kende geluk wanneer Hassounfi even later de bal oog in oog met de keeper naast trapte.Tijdens de rust wisselde trainer Verelst beide doelmannen en ook Janssens kwam in de ploeg voor Bertels. Het eerste gevaar kwam van rood-wit maar Benijts was niet sluw genoeg om te scoren. Een tiental minuten later scoorde Herentals dan toch de verlossende gelijkmaker. Luyckx verstuurde een loepzuivere voorzet richting Pauwels die knap binnenkopte. Luyckx had de smaak te pakken want luttele seconden nadien opnieuw een gemeten voorzet maar ditmaal was het Hassounfi die pal op doelman Aerts besloot. Een kwartier voor tijd kwam Gerd Heylen in de plaats voor Kristof Benijts maar het waren de bezoekers die onmiddellijk nadien voor gevaar zorgden. Stappaerts scoorde na een vrije trap ei zo na de 1-2. De thuisploeg wilde graag de overwinning binnenhalen maar vreesde ook voor extra blessures. Van Ende werd toch het slachtoffer en moest plaats ruimen voor Vandecraen. Heylen zette een knappe één-twee op met Janssens maar Gerd schoot finaal de bal loeihard over. Het laatste gevaar kwam echter nog van Wechelderzande via een vrije trap van Peeters waar De Booij in twee tijden redding moest brengen.VC Herentals kon dus niet winnen van deze stugge vierde provincialer maar paniek is hoegenaamd niet aan de orde. Andere voorbereidingswedstrijden leerden ons dat deze ploeg meer dan gewapend is voor tweede provinciale. Bovendien leefde de vrees, een week voor de competitiestart, om extra blessures op te lopen sterk in de groep. Volgende zondag is het echter menens en speelt rood-wit de eerste van 30 finales thuis tegen Sint Jozef. Supporters, schaar u allen achter onze ploeg om VC de eerste drie punten van het nieuwe seizoen op Sint Janneke te laten houden.VC Herentals speelde met : Dieter Van Den Schoor (45’ Niel De Booij) , Wouters Thomas, Spiessens Bart, Van Ende Dimitri (78’ Vandecraen Samuel), Verwimp Stef, Bertels Jurgen (45’ Bram Janssens), Benijts Kristof (73’ Heylen Gerd), Luyckx Lars, Verbert Jonas, Hassounfi Brahim, Pauwels Simon.[i]Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC/ ThalsFM[/i][i]Fotos Ludo Coenen / ThalsFM[/i]